Maatschappelijke Verantwoordelijkheid

Leer wat voor ons belangrijk is

Het is onze oprechte wens om sociaal en regionaal betrokken te zijn. Dat is waarom we elk jaar een deel van onze winst doneren naar organisaties waar we ons verbonden mee voelen.

De Bergkirche Büsingen (“Berg Kerk Büsingen) met zijn meer dan 1000 jaar geschiedenis is niet alleen een uitzonderlijk cultureel erfgoed van onze regio, maar heeft ook een fascinerend charisma als een spirituele bron van kracht. Veel mensen voelen zich aangetrokken tot de idyllische kerk en kijken naar deze knusse Romaanse kerk om vrede, inspiratie en verbondenheid met God te vinden.

De verenging Verein Freunde der Bergkirche zu Büsingen e.V. (“Vrienden van de Berg Kerk van Büsingen) werd opgericht om het behoud van de kerk te waarborgen en houd deze open is voor het publiek. De vereniging draagt zorg voor de kerk en organiseert en coördineert evenementen en oeuvres op het kerk terrein.

De Speciale afdeling voor Schulden Kwesties van het kanton Zürich is een non-profit schuldhulpverlening centrum dat begeleiding biedt aan huishoudens in schulden en neemt een openbare positie in op het gebied van de schuld. Als maatschappelijk betrokken bedrijf, ondersteunen we deze vereniging in haar onafhankelijke begeleidingsdiensten naar het vinden van passende oplossingen voor de gevallen met een overmatige schuldenlast.

Deze officiële dienst bestaat sinds 1991. En is lid van de Union for Debt Counseling Switzerland, welke gerund wordt door de vereniging met dezelfde naam en is ondersteund in het kader van een publieke taak door het kanton en de stad Zürich en andere Zürich gemeenten.

Deze diensten bestaan om:

  • het bieden van consult aan mensen met een overmatige schuld, of welke het risico lopen op een dergelijke schuld
  • ondersteuning aan andere maatschappelijke instellingen met het omgaan van de schuldenproblematiek van hun klanten
  • het uitvoeren van publiciteitswerkzaamheden en om het publiek met informatie te voorzien met betrekking tot vraagstukken van schulden en een overmatige schuldenlast

Caritas adviseert mensen met schuld problemen in Zwitserland en Duitsland. De Regionale Verenging van Caritas in Singen biedt consult aan mensen met een overmatige schuldenlast, welke hun niet langer in staat stelt om aan hun verplichtingen te voldoen. Schuld kan voor complete families veel lijden veroorzaken en hen bedreigen met opzegging van huurcontracten en gerechtelijke uitvoering.

Het Schuld Counseling Center helpt:

  • met het creëren van budget en het terugbrengen van kosten
  • door het verstrekken van juridische informatie op leningen en sociale verzekeringen
  • het organiseren van relevante documentatie
  • onrechtmatige claims afwijzen (wat veel plaatsvind)
  • met het starten en uitvoeren van een faillissementsprocedure

TOP