Checklist en Vereisten

Waar je aan moet denken

Auto-Pandkrediet Checklist

Onze korte checklist laat je weten of een Auto-Pandkrediet iets voor u is:

Heeft u dringende of belangrijke financiële nood, een knelpunt of een belangrijk project? Een normaal consumenten krediet, is wellicht te omslachtig en te prijzig in dit geval.

Bent u de eigenaar van een volledig betaald voertuig welke u niet nodig heeft voor enkele weken of maanden?

Bent u er van overtuigd dat u het voertuig achteraf kunt teugkopen?

Heeft het voertuig momenteel een waarde van tenminste 6000 EUR?

Als u de meeste van bovenstaande vragen met Ja heb kunnen beantwoorden, dan is Auto-Pandkrediet een zeer praktische oplossing en komt deze zonder het risico van een overmatige schuldenlast.

Wat zijn de vereisten voor een Auto-Pandkrediet

U moet de eigenaar zijn van het voertuig welke u als onderpand wenst te gebruiken. Wij kunnen geen voertuigen accepteren welke onder een lease regeling vallen of een andere soortgelijke beperking van eigendom.

In het geval van bedrijfsauto’s, vragen wij om een schriftelijke autorisatie van het bedrijfsmanagement en een actueel uittreksel van het handelsregister.

Er mag geen < Code 178 > beperking van het kentekenbewijs zijn.

Budgetcontrole

Het is zinvol om een plan te hebben hoe u het voertuig weer kan terugkopen, zelfs al voor het aanvragen van een lening. Want op de lange termijn is een Auto-Pandkrediet misschien niet de meest economische financierings optie en bent u wellicht beter af door het voertuig te verkopen tegen betere condities in de reguliere afzetmarkt. Misschien verwacht u binnenkort extra middelen (als gevolg van verzekeringsuitkeringen, erfenis, verkoop van onroerend goed, etc.)?

Het is natuurlijk altijd een optie om het krediet af te lossen door budgetteren en geld te besparen. U kunt waardevolle hulpmiddelen vinden voor budgetplanning op het internet, bijvoorbeeld Budget Advice Switzerland.

U bent op geen enkele manier verplicht om ons te vertellen over uw plannen. De bovenstaande opmerkingen zijn uitsluitend voor informatieve doeleinden.

Voor meer informatie leest u onze Algemene Voorwaarden.


TOP